usta konferansı 2014

YALITIM USTALARI SEKTÖREL YÖNELİMLER İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLDİ

3. Usta Konferansı’nı düzenleyen GNYAPI, ısı yalıtım sektöründe yaşanan gelişme ve yenilikleri yalıtım ustaları ile paylaştı.

Mantolama sektörünün en önemli aşaması olan uygulama alanında sektöre getirdiği kurumsal ve yenilikçi çözümlerle son 4 yılı lider marka olarak sürdüren ve tüketiciler ile güvene dayalı bir ilişki tesis etmeyi birincil amacı olarak gören GNYAPI, yaklaşık 4.200 yalıtım ustasını yöneten 390 ekip başının katılı ile düzenlediği 3. Usta Konferansı’nı 26 Şubat Çarşamba günü The Green Park Hotel Bostancı’da gerçekleştirdi. 

Konut yöneticilerini sektör liderleri ile buluşturan tek platform özelliğine sahip olan Konut Yöneticileri Konferanslarının ev sahibi GNYAPI, edindiği misyonla sadece tüketicileri değil yalıtım ustalarını da sektördeki yenilikler ve tüketici beklentileri ile ilgili bilgilendirerek hedefine ulaştı. 

Konut yöneticileri konferansları ve yıl içerisinde gerçekleştirilen tüketici araştırmaları doğrultusunda mantolama uygulamalarından beklentiler ve doğru mantolama teknikleri ile ilgili yalıtım ustalarını aydınlatan Güney Yapı İzolasyon Yönetim Kurulu Başkanı A. Bülent GÜNEY, usta konferanslarının asıl amacının yüksek hizmet kalitesi seviyesinin korunabilmesi olduğunu dile getirdi.   

Gerçekleştirilen mantolama uygulamalarından en yüksek verimi alabilmek için dikkat edilmesi gereken noktalar ve iş güvenliğinin önemi ile ilgili aktarımların yapıldığı gecede 2013 yılında başarı göstermiş en iyi 20 GNYAPI Yalıtım Ustası da ödüllendirildi. Ödüllendirilen ustalar değerlendirilirken, GNYAPI marka politikasının önemli unsurları arasında olan uygulama sonra kalite, tamamlanma sürati, ustanın çevresi ile olan diyaloğu gibi kriterlerin göz önünde bulundurulduğu ve de bu kriterlerin uygulama süresince konut sahiplerinin en çok önemsedikleri hususlar olduğu belirtildi.

Yalıtım ustalarının eğitim ve gelişimini öncelikleri arasında bulunduran ve sürecin en önemli aşaması olarak gören GNYAPI, geçtiğimiz yıl İZODER (Isı, Ses, Su ve Yangın Yalıtımcıları Derneği) tarafından Mesleki Yeterlilik Kurumu aracılığı ile yürütülen ve Merkezi Finans İhale Birimi tarafından finanse edilen AB destekli, “Yalıtım Sektöründe Yeterliliğe Dayalı Belgelendirme (QBECTIS) Projesi” kapsamında pilot uygulayıcı firma seçilmişti.