ENERJİ KİMLİK BELGESİ 

Asgari olarak binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması, yalıtım özellikleri ve ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimi ile ilgili bilgileri içeren belgedir. Enerji Kimlik Belgesi düzenleme tarihinden itibaren 10 yıl geçerlidir.

Bu sürenin sonunda Enerji Kimlik Belgesi (EKB) hazırlanılacak bir rapor doğrultusunda yeniden düzenlenir.

Enerji Kimlik Belgesi, enerji kimlik belgesivermeye yetkili kuruluş tarafından hazırlanır ve ilgili idarece onaylanır.

Bu belge, yeni binalar için yapı kullanma izin belgesinin ayrılmaz bir parçasıdır. Mevcut binalar için ise EKB belgesi alınması zorunludur.

Ücretsiz Enerji Kimlik Belgesi (EKB)

Enerji verimlilik sınıfının yüksek olması konutların değerini doğru orantılı olarak arttırır ve bu anlamda enerji kimlik belgesinde üst sınıfta yer almak isteyen konutlarda belirli revizyonların yapılması gerekmektedir.

GNYAPI, konut yönetimlerinden aldığı bina mimari projelerini inceleyerek, mevcut enerji verimlilik sınıflarını tespit eder ve uygulama sonrasında konutların hangi enerji verimlilik sınıfında yer alacağını yönetimlere sunar.

Ulaşılmak istenen enerji verimlilik sınıfı için TS 825 standartlarına uygun yalıtım malzemesi kalınlıkları ve gerçekleştirilecek diğer uygulama seçeneklerini yönetimlere sunarak müşterilerini daha değerli evlere kavuşturmak adına danışmanlık hizmeti verir. 

Enerji kimlik belgesi (EKB) almak için son bir yıla girildiği bu günlerde GNYAPI örnek bir adım atıyor. Zorunlu olarak alınması gereken enerji kimlik belgesini ücretsiz olarak veren GNYAPI, konutlara yer almak istedikleri enerji verimlilik sınıfı doğrultusunda danışmanlık hizmeti de sağlıyor.

Ücretsiz Keşif!

Mantolama uzmanlık ve bilgi birikimi ister. Doğru bir uygulama için uygulama öncesi yapının mevcut şartlarının tespit edilmesi önemlidir.

Uygulayıcı firmaların yalıtım alanındaki uzmanlığı uygulama sonrasında elde edilecek enerji tasarrufunu da doğrudan etkilemektedir.

Uygulama sürecinin başarılı tamamlanabilmesi için önemli noktalardan biri profesyonel teknik kadro ve müşteri ilişkileri yönetimidir. 

Diğer ücretsiz hizmetlerimiz ve detaylı bilgi için tıklayınız…