BANYO WC GİBİ YERLERDE SU VE NEM YALITIMI

Banyo, WC vb. ıslak hacimli yerlerde, kullanma suyunun ya da pis ve temiz su tesisatlarından sızan suyun döşeme kaplamasından geçerek, binaya zarar vermesini önlemek amacıyla su ve neme karşı yalıtım yapılır. Döşemede yapılan yalıtım şekillerini, kaba döşemeden yüzeye doğru şöyle sıralayabiliriz. 

İçerisine sika vb solüsyon katılmış eğim betonu (%3-5) eğim verilerek ve kalınlık 3 cm olacak şekilde dökülmesi, 

Yalıtım gereci olarak mastik asfalt vb. kullanılması ve mozaik ya da çimento harçlı karo vb. döşeme kaplaması (Harç içerisine sika, antihidro vb'nin katılması uygun olur)

Döşemede yapılan yalıtımın duvarda, en az lavabo muslukları seviyesini aşacak yüksekliğe kadar devam ettirilmesi gerekir. Duvarda yapılan yalıtım işlemlerine de, duvar yüzeyinden içeriye doğru olmak üzere şöyle sıralayabiliriz.

Yalıtım gereci olarak mastik asfalt, membran vb. kullanılması, 

Sıva teli ve mozaik ya da çimento harçlı karo, fayans, mermer vb. duvar kaplaması (Kaplama harcı içerisine Sika, Antihidro, vb'nin katılması uygun olur). 

Yalıtım gereci olarak, cam elyafı + polyesterde kullanılmaktadır. Bunun uygulanması için önce, iyice temizlenen ve kurutulan yüzeye cam elyafı serilir. Sonra üzerine, katalizörüyle karıştırılan polyester solüsyonu, fırçayla ve tampon edilerek sürülür. Böylece işçiliğinin zor olmasına rağmen, oldukça sağlam ve geçirimsiz bir yalıtım elde edilmiş olur.